• Dubliner Mat (SE)

    Welcome to our tasteful menu

    Ian McGlinchey

    Founder of The Dubliner

    Förrätter

     

    Förrätter

    Toast Skagen som vi vill att den ska ätas
    Hackade räkor blandas med majonnäs, riven pepparot & hackad dill.
    En touch citron, lite smörstekt bröd, KLART!!Räkmacka med löjrom
    115:-

    Vitlöksbröd med tapenade och aioli

    En klassiker som inte behöver presenteras.
    69:-

    Lertallrikasill
    En goding på menyn.
    Vi skivar färskpotatis, lägger på en ljummen matjesfilé, hackar lök, dill, ägg och purjo.
    Till sist häller vi på brynt smör.
    99:-

    Irländska specialiteter

    Fish n’ chips, the irish way
    Beer-battered kolja som friteras gyllenbrun och spröd.
    Serveras med ärtpuré, tartarsås och country-style pommes.
    159:-

    Beef and Guiness pie
    Kanske det mest irländska vi har, förutom Ian.
    En köttstuvningspaj som toppas med fluffig smördeg.
    Om du frågar mig skulle den kunna ätas minst fem dagar i veckan.
    159:-

    Varma rätter

    Moules Frites, lika goda och starka alltid
    Våra berömda moules som aldrig kommer att försvinna fårn menyn.
    Massor med chilli och vitlök som kokas i vitt vin och grädde tillsammans med musslorna,
    ger en kraftig smak som gör sig påmind långt efter du lämnat puben.
    ½ kg 119:-
    1 kg 189:-

    Dubliners Burgare
    Vi fortsätter att mala högreven själva, 200 gram för att vara exakt.
    Till detta blir det dressing, sallad, ost, bacon & syrad rödlök.
    Självklart petar vi in lite god pommes och aiolidip.
    179:-

    Ribbestekburgare
    Här har vi ett danskt inslag på menyn. Dansk fläskstek med knaperstekt svål läggs i ett gott bröd
    detta tillsammans med rödkål, pressgurka & remouladess. Naturligtvis lite god pommes till.
    169:-

    Rickis New Zeeland lamb
    Ricki som har spenderat flera år på Nya Zeeland tog med sig denna rätt hem till vårt Dubliner. En speciell lammrätt med touch av Brasilien och Nya Zeeland som består av gott stekt lamm som rullas i senap och örtströbröd, en puré gjord på vanlig och sötpotatis samt salsa verde.
    219:-

    Ryggbiff à  la Dubliner
    230 gram hängmörad ryggbiff som grillas med kappan på för att få fram den goda smaken och göra biffen mör och saftig. Till detta gör vi det enkelt och serverar pommes, chimmi churri & bearnaisesås.
    219:-

    Caesarsallad med grillad tonfisk
    Kanske Halmstads bästa Caesarsallad, som vi serverar med vår hemlagade dressing och allt annat efter konstens alla regler som tillhör en god Caesar, inklusive brödkrutonger. Vi toppar salladen med en grillad tonfiskkotlett för att ge er en nyttig smakupplevelse
    179:-

    Pulled burger OUMPH!-Style.
    Vegetariskt alternativ med Oumph! Ett veganskt sojaprotein.
    Hamburgerbröd, hamgurgerdressing, sallad, syrad rödlök, pommes och aioli.

    Det lilla goda efteråt

    Självklart vår goda glass
    Dagens smak avgörs lite efter kockarnas humör och vad fantasin tillåter.
    Fråga din servis efter smaken
    Vad vi inte ändrar på är tillbehöret, som är en smaskig hemgjord kolasås.
    59:-

    Chokladkakan!
    En brownie i botten med ganache på toppen. bara choklad!
    Till detta en blåbärscoulis med mangodroppar.
    59:-

    Crème brulée
    En given succé på alla dessertmenyer.
    59:-

    Children’s corner.

    American pancakes
    Amerikanska pannkakor med grädde, sirap & sylt.
    59:-
    Hamburgare med pommes
    90 gr burgare i bröd med pommes och dipsås.
    59:-

    Köttbullar med potatisstomp.
    Goda krögarköttbullar med potatisstomp, gräddsås & lingon.